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dc.contributor.author Alpizar Reyes, Erik
dc.contributor.author Cortés Camargo, Stefani
dc.contributor.author Román Guerrero, Angélica
dc.contributor.author Pérez Alonso, César
dc.date.accessioned 2022-02-03T04:45:33Z
dc.date.available 2022-02-03T04:45:33Z
dc.date.issued 2022-01-20
dc.identifier.isbn 978-0-323-90986-0
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11799/112062
dc.description Este capítulo de libro (capítulo 14) forma parte del libro intitulado "MICRO- AND NANOENGINEERED GUM-BASED BIOMATERIALS FOR DRUG DELIVERY AND BIOMEDICAL APPLICATIONS", editado por ELSEVIER, por lo tanto, es un producto indizado. es
dc.description.abstract Tamarind gum is a biopolymer obtained from the seeds of the tamarind tree (Tamarindus indica L.). The tamarind tree is an evergreen tree distributed widely in Africa, Asia and Latin America, mainly in countries such as island of Madagascar, India and Mexico. This chapter discusses the components of tamarind tree, as well as the tamarind pulp and seed. Subsequently, the main technologies used to extract the gum from tamarind seeds are described. Also, the gum valorization from a vision of the nature of the extraction process is analyzed with the chemical, physicochemical and structural characterization techniques. On this chapter, a full discussion of the functional properties and the formulation of colloidal systems employing tamarind gum are included to show its functionality. Finally, the end of the chapter describes the role that tamarind gum has played as a wall material in industrial applications. es
dc.description.sponsorship SIyEA de la UAEM mediante el proyecto 6160/2020CIB es
dc.language.iso eng es
dc.publisher ELSEVIER es
dc.rights embargoedAccess es
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0 es
dc.subject Tamarind gum es
dc.subject Aqueous extraction es
dc.subject Gum valorization es
dc.subject Functional properties es
dc.subject Wall material es
dc.subject Natural gums es
dc.subject Microencapsulation es
dc.subject Delivery formulations es
dc.subject.classification CIENCIAS AGROPECUARIAS Y BIOTECNOLOGÍA es
dc.title Tamarind gum as a wall material in the microencapsulation of drugs and natural products es
dc.type Capítulo de Libro es
dc.provenance Científica es
dc.road Dorada es
dc.organismo Química es
dc.ambito Internacional es
dc.cve.CenCos 20401 es


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  • Título
  • Tamarind gum as a wall material in the microencapsulation of drugs and natural products
  • Autor
  • Alpizar Reyes, Erik
  • Cortés Camargo, Stefani
  • Román Guerrero, Angélica
  • Pérez Alonso, César
  • Fecha de publicación
  • 2022-01-20
  • Editor
  • ELSEVIER
  • Tipo de documento
  • Capítulo de Libro
  • Palabras clave
  • Tamarind gum
  • Aqueous extraction
  • Gum valorization
  • Functional properties
  • Wall material
  • Natural gums
  • Microencapsulation
  • Delivery formulations
  • Los documentos depositados en el Repositorio Institucional de la Universidad Autónoma del Estado de México se encuentran a disposición en Acceso Abierto bajo la licencia Creative Commons: Atribución-NoComercial-SinDerivar 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0)

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