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dc.contributor Espinoza-Ortega, Angélica
dc.contributor Vizcarra Bordi, Ivonne
dc.contributor Thomé Ortíz, Humberto
dc.contributor.author Cruz Flores, Marco Antonio
dc.date.accessioned 2017-10-11T17:03:34Z
dc.date.available 2017-10-11T17:03:34Z
dc.date.issued 2017-06-07
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11799/67472
dc.description Percepción del consumidor hacia los sellos de calidad: el caso del café. es
dc.description.abstract Coffee is one of the main sources of foreign exchange for developing countries. Mexico accounts for only 2.68% of the world coffee production, but this product is the most important source of foreign exchange in the Mexican agricultural sector. The Mexican coffee production traditions began to be recognized only in recent years, thanks to which Mexican coffee can use now the following labels: Denomination of Origin, Fair Trade and Organic Coffee. However, Mexico is not considered an important consumer of coffee, despite the increase of its consumption in recent years. The aim of this work was to analyse the perceptions of Mexican coffee consumers regarding quality labels. Six hundred questionnaires based on the Food Choice Questionnaire were applied, and analysed the results using factor and cluster analysis, comparing socio-economic aspects, consumption characteristics and knowledge of quality labels. Three groups of consumers were identified: Indifferent, Pragmatic and Hedonic-Dependent. Coffee consumers are mostly young, middle-aged, single, childless and college educated. Their interest in attending coffee shops is to socialize; they are ignorant of quality labels and are not interested in them, which have negative implications for the use of this type of labels in Mexico. es
dc.description.sponsorship Proyecto -Patrones de Consumo de Alimentos Tradicionales en México y Sellos de Calidad CONACYT-ciencia básica clave 220531. es
dc.language.iso spa es
dc.publisher Universidad Autónoma del Estado de México es
dc.rights closedAccess es
dc.rights https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ es
dc.rights closedAccess es
dc.rights https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ es
dc.subject Consumidor, es
dc.subject Café es
dc.subject México es
dc.subject Proyecto -Patrones de Consumo de Alimentos Tradicionales en México y Sellos de Calidad CONACYT-ciencia básica clave 220531. es
dc.title Percepción del consumidor hacia los sellos de calidad: el caso del café. es
dc.type Tesis de Maestría es
dc.provenance Científica es
dc.road Dorada es
dc.organismo Instituto de Ciencias Agropecuarias y Rurales es
dc.ambito Nacional es
dc.cve.CenCos 10303 es
dc.cve.progEstudios 642- es
dc.modalidad Tesis es


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Visualización del Documento

  • Título
  • Percepción del consumidor hacia los sellos de calidad: el caso del café.
  • Autor
  • Cruz Flores, Marco Antonio
  • Director(es) de tesis, compilador(es) o coordinador(es)
  • Espinoza-Ortega, Angélica
  • Vizcarra Bordi, Ivonne
  • Thomé Ortíz, Humberto
  • Fecha de publicación
  • 2017-06-07
  • Editor
  • Universidad Autónoma del Estado de México
  • Tipo de documento
  • Tesis de Maestría
  • Palabras clave
  • Consumidor,
  • Café
  • México
  • Proyecto -Patrones de Consumo de Alimentos Tradicionales en México y Sellos de Calidad CONACYT-ciencia básica clave 220531.
  • Los documentos depositados en el Repositorio Institucional de la Universidad Autónoma del Estado de México se encuentran a disposición en Acceso Abierto bajo la licencia Creative Commons: Atribución-NoComercial-SinDerivar 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0)

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