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dc.contributor.author APOLONIO RODRIGUEZ, ISELA
dc.contributor.author FRANCO MORA, OMAR
dc.contributor.author SALGADO SICLAN, MARTHA LIDYA
dc.contributor.author AQUINO MARTINEZ, JESUS GAUDENCIO
dc.creator APOLONIO RODRIGUEZ, ISELA; 391844
dc.creator FRANCO MORA, OMAR; 201969
dc.creator SALGADO SICLAN, MARTHA LIDYA; 57878
dc.creator AQUINO MARTINEZ, JESUS GAUDENCIO;;3176195
dc.date.accessioned 2018-02-16T23:35:11Z
dc.date.available 2018-02-16T23:35:11Z
dc.date.issued 2017-05-01
dc.identifier.issn 2007-8080
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11799/68684
dc.description.abstract The extracts of wild grapevines (Vitis) leaves (EHVS) from three accessions (P178, E-200 and TN-4) at 6, 8 and 12 % v/v, were tested in vitro to evaluate their inhibitory effect on Botrytis cinerea development. Resveratrol (RVS) (60, 90, 120 µg/mL), citrus extracts (EC) (3, 5 and 8 % v/v) and cyprodinil + fludioxonil (SW) (500, 800 and 1000 µg/mL) were compared against EHVS. In average, SW presented inhibition of mycelial growth (ICM), sporulation (IE) and spore germination (IGC) (88.9; 85.5 and 93.7 %, average respectively). RVS presented the second higher inhibition rate. All EHVS presented antifungal activity; specially, P-178 at 12 % resulted in 72 % ICM, 75 % IE and 62 % IGC. This dose contained phenolic compounds 19.9 mg/mL, RVS 1.7 mg/mL, gallic acid 3.8 mg/mL and ferulic acid 2.5 mg/mL. es
dc.description.sponsorship CONACYT es
dc.language.iso eng es
dc.publisher Sociedad Mexicana de Fitopatología es
dc.relation.ispartofseries DOI;10.18781/R.MEX.FIT.1611-1
dc.rights openAccess es
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by/4.0
dc.subject Ferulic acid es
dc.subject gallic acid es
dc.subject antifungal activity es
dc.subject phenolic compounds es
dc.subject resveratrol es
dc.subject.classification CIENCIAS AGROPECUARIAS Y BIOTECNOLOGÍA
dc.title In vitro inhibition of Botrytis cinerea with extracts of wild grape (Vitis spp.) leaves es
dc.title.alternative Inhibición in vitro de Botrytis cinerea con extractos de hojas de vid silvestre (Vitis spp.) es
dc.type Artículo es
dc.provenance Científica es
dc.road Dorada es
dc.organismo Ciencias Agrícolas es
dc.ambito Nacional es
dc.type.conacyt article
dc.identificator 6


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Visualización del Documento

  • Título
  • In vitro inhibition of Botrytis cinerea with extracts of wild grape (Vitis spp.) leaves
  • Autor
  • APOLONIO RODRIGUEZ, ISELA
  • FRANCO MORA, OMAR
  • SALGADO SICLAN, MARTHA LIDYA
  • AQUINO MARTINEZ, JESUS GAUDENCIO
  • Fecha de publicación
  • 2017-05-01
  • Editor
  • Sociedad Mexicana de Fitopatología
  • Tipo de documento
  • Artículo
  • Palabras clave
  • Ferulic acid
  • gallic acid
  • antifungal activity
  • phenolic compounds
  • resveratrol
  • Los documentos depositados en el Repositorio Institucional de la Universidad Autónoma del Estado de México se encuentran a disposición en Acceso Abierto bajo la licencia Creative Commons: Atribución-NoComercial-SinDerivar 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0)

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