Mostrar el registro sencillo del objeto digital

dc.creator Maria Danaee Celis-Alvarez
dc.creator Felipe López-González
dc.creator Julieta Gertrudis Estrada-Flores
dc.creator Ignacio Arturo Domínguez-Vara
dc.creator Darwin Heredia-Nava
dc.creator Adrián Munguía-Contreras
dc.creator Carlos Manuel Arriaga-Jordán
dc.date 2017
dc.date.accessioned 2019-01-17T23:49:17Z
dc.date.available 2019-01-17T23:49:17Z
dc.identifier http://www.redalyc.org/articulo.oa?id=93953814012
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11799/97823
dc.description Small - grain cereals are promoted as forage alternatives that may substitute for other traditional crops when short cycle forages are required for cattle feeding. The objective of the work was to assess in vitro the nutritive quality, ruminal fermentation kinetics and digestibility by the gas production technique of forage from common oat ( Avena sativa cv. Canadiense) = AC, black oat ( Avena strigosa cv. Saia) = AN, Triticale ( ×Triticosecale Wittm . cv. Criollo) = T, and rye ( Secale cereale of national production) = C . The forage crops were sown in 250 m 2 plots, harvested and sampled 72 days after sowing in a completely randomised design with five replicates. Both oat species (AC and AN) had significantly higher crude protein and neutral detergent fibre contents (P<0.05) compared to T and C. In vitro gas production showed a higher fermentation rate for black oat and common oat, with no differences for in vitro digestibility (P>0.05) for the evaluated forages. There were also no differences in the estimated ME content (P>0.05). Results indicate that black and common oats are forages with a better nutritive quality when harvested at a similar time compared to triticale and rye forage.
dc.format application/pdf
dc.language es
dc.publisher Universidad Autónoma de Yucatán
dc.relation http://www.redalyc.org/revista.oa?id=939
dc.rights Tropical and Subtropical Agroecosystems
dc.source Tropical and Subtropical Agroecosystems (México) Num.3 Vol.20
dc.subject Agrociencias
dc.subject In vitro gas Production
dc.subject Avena sativa
dc.subject Avena strigose
dc.subject X Triticosecale
dc.subject Secale cereale
dc.title EVALUACIÓN NUTRICIONAL IN VITRO DE FORRAJES DE CEREALES DE GRANO PEQUEÑO PARA SISTEMAS DE PRODUCCIÓN DE LECHE EN PEQUEÑA ESCALA
dc.type Artículo


Ficheros en el objeto digital

Ficheros Tamaño Formato Ver documento

No hay resultados asociados a este ítem.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Visualización del Documento

  • Título
  • EVALUACIÓN NUTRICIONAL IN VITRO DE FORRAJES DE CEREALES DE GRANO PEQUEÑO PARA SISTEMAS DE PRODUCCIÓN DE LECHE EN PEQUEÑA ESCALA
  • Editor
  • Universidad Autónoma de Yucatán
  • Tipo de documento
  • Artículo
  • Palabras clave
  • Agrociencias
  • In vitro gas Production
  • Avena sativa
  • Avena strigose
  • X Triticosecale
  • Secale cereale
  • Los documentos depositados en el Repositorio Institucional de la Universidad Autónoma del Estado de México se encuentran a disposición en Acceso Abierto bajo la licencia Creative Commons: Atribución-NoComercial-SinDerivar 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0)

Mostrar el registro sencillo del objeto digital

Buscar en RI


Buscar en RI

Usuario

Estadísticas