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dc.contributor.author OSORIO TELLEZ, ALEJANDRO
dc.contributor.author PEDROZA ISLAS, RUTH
dc.contributor.author PEREZ ALONSO, CESAR
dc.creator OSORIO TELLEZ, ALEJANDRO; 842945
dc.creator PEDROZA ISLAS, RUTH; 6961
dc.creator PEREZ ALONSO, CESAR; 122909
dc.date.accessioned 2021-10-27T23:42:31Z
dc.date.available 2021-10-27T23:42:31Z
dc.date.issued 2021-05-01
dc.identifier.issn 1665-2738
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11799/111269
dc.description Artículo científico publicado en una revista indizada en SCOPUS, JCR, CONACyT es
dc.description.abstract The aim of this work was to establish the maximum stability conditions of maltodextrins and corn syrups obtained by spray drying with different levels of starch hydrolysis as dextrose equivalent (DE) 10, 20, 30 and 40 from a thermodynamic study of sorption at 25, 35 and 40°C. These storage conditions were correlated with the hygroscopicity, glass transition temperature (Tg) and external morphology of these powders to minimize physical phenomena such as caking. The conditions of maximum stability according to the minimum integral entropy (Sint) for maltodextrins (DE 10 and 20) fluctuated between aW of 0.12 to 0.25 at 25°C with hygroscopicity of 26 % and Tg of 112 ° C, while for corn syrups (DE 30 and 40) aW between 0.03 to 0.05 at 25°C, with hygroscopicity of 36% and Tg of 89°C; For the same value in DE as the temperature increases, the humidity (M) and the aW of maximum stability decrease, while for the same temperature, the increase in DE also decreases the humidity (M) and aW of maximum stability, maintaining their structural integrity without compaction; in extreme conditions, the powders showed a greater or lesser degree of caking. es
dc.language.iso eng es
dc.publisher Revista Mexicana de Ingeniería Química es
dc.rights openAccess es
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0 es
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0
dc.subject Hygroscopicity es
dc.subject Sorption moisture es
dc.subject Water activity es
dc.subject Minimum integral entropy es
dc.subject Glass transition temperature es
dc.subject.classification INGENIERÍA Y TECNOLOGÍA es
dc.subject.classification INGENIERÍA Y TECNOLOGÍA
dc.title Prediction of storage stability parameters of spray dried powders of maltodextrins and corn syrups with different levels of hydrolysis (conversion). es
dc.title.alternative Predicción de los parámetros de estabilidad en el almacenamiento de polvos secados por aspersión de maltodextrinas y jarabes de maíz con diferentes niveles de hidrólisis (conversión). es
dc.type Artículo es
dc.provenance Científica es
dc.road Dorada es
dc.organismo Química es
dc.ambito Nacional es
dc.cve.CenCos 20401 es
dc.audience students es
dc.audience researchers es
dc.type.conacyt article
dc.identificator 7
dc.relation.doi https://doi.org/10.24275/rmiq/Alim2136


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  • Título
  • Prediction of storage stability parameters of spray dried powders of maltodextrins and corn syrups with different levels of hydrolysis (conversion).
  • Autor
  • OSORIO TELLEZ, ALEJANDRO
  • PEDROZA ISLAS, RUTH
  • PEREZ ALONSO, CESAR
  • Fecha de publicación
  • 2021-05-01
  • Editor
  • Revista Mexicana de Ingeniería Química
  • Tipo de documento
  • Artículo
  • Palabras clave
  • Hygroscopicity
  • Sorption moisture
  • Water activity
  • Minimum integral entropy
  • Glass transition temperature
  • Los documentos depositados en el Repositorio Institucional de la Universidad Autónoma del Estado de México se encuentran a disposición en Acceso Abierto bajo la licencia Creative Commons: Atribución-NoComercial-SinDerivar 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0)

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