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dc.contributor.author CARRILLO NAVAS, HECTOR
dc.contributor.author RODEA GONZALEZ, DULCE ANAHI
dc.contributor.author CRUZ OLIVARES, JULIAN
dc.contributor.author BARRERA PICHARDO, JOSE FRANCISCO
dc.contributor.author ROMAN GUERRERO, ANGELICA
dc.contributor.author PEREZ ALONSO, CESAR
dc.creator CARRILLO NAVAS, HECTOR; 328195
dc.creator RODEA GONZALEZ, DULCE ANAHI; 328192
dc.creator CRUZ OLIVARES, JULIAN; 69160
dc.creator BARRERA PICHARDO, JOSE FRANCISCO;;3192631
dc.creator ROMAN GUERRERO, ANGELICA; 204337
dc.creator PEREZ ALONSO, CESAR; 122909
dc.date.accessioned 2016-03-16T17:17:59Z
dc.date.available 2016-03-16T17:17:59Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier http://www.redalyc.org/articulo.oa?id=62021054008
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11799/39506
dc.description The aim of this work was to microencapsulate passion fruit juice (PFJ) by spray-drying in two dierent biopolymers blends: Gum Arabic-mesquite gum-maltodextrin DE-10 (GA17-MG66-MD17 and GA17-MG-17-MD66), yielding the microcapsules MGA17-MG66-MD17 and MGA17-MG17-MD66. The spray-dried passion fruit microcapsules were analyzed for physicochemical properties (moisture content, water activity, powder particle size), quality properties (hygroscopicity, dispersibility, rehydration time), and reconstituted product properties (total color change and vitamin C retention). The minimum integral entropy of the microcapsules was determined at 25, 35, and 40 °C, and the resulting water activities (aW) were 0.447, 0.505, 0.629 for MGA17-MG66-MD17 and 0.383, 0.414, 0.605 for MGA17-MG17-MD66, respectively. These temperatures-aW sets were considered as the most adequate conditions for achieving maximum storage stability of the microcapsules. The best vitamin C retention level occurred at 25 °C, aW = 0.447 for MGA17-MG66-MD17, and at 25 °C, aW = 0.383 for MGA17-MG17-MD66.
dc.format application/pdf
dc.language.iso eng es
dc.publisher Universidad Autónoma Metropolitana Unidad Iztapalapa
dc.relation http://www.redalyc.org/revista.oa?id=620
dc.rights Revista Mexicana de Ingeniería Química
dc.rights openAccess es
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0
dc.source Revista Mexicana de Ingeniería Química (México) Num.3 Vol.10
dc.subject Ingeniería es
dc.subject Passion fruit juice es
dc.subject spray drying es
dc.subject microencapsulation es
dc.subject sorption isotherms es
dc.subject water activity es
dc.subject vitamin C es
dc.subject.classification INGENIERÍA Y TECNOLOGÍA
dc.title Storage stability and physicochemical properties of passion fruit juice microcapsules by spray-drying es
dc.type Artículo es
dc.provenance Científica es
dc.road Dorada es
dc.ambito Internacional es
dc.audience students es
dc.audience researchers es
dc.type.conacyt article
dc.identificator 7


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  • Título
  • Storage stability and physicochemical properties of passion fruit juice microcapsules by spray-drying
  • Autor
  • CARRILLO NAVAS, HECTOR
  • RODEA GONZALEZ, DULCE ANAHI
  • CRUZ OLIVARES, JULIAN
  • BARRERA PICHARDO, JOSE FRANCISCO
  • ROMAN GUERRERO, ANGELICA
  • PEREZ ALONSO, CESAR
  • Fecha de publicación
  • 2011
  • Editor
  • Universidad Autónoma Metropolitana Unidad Iztapalapa
  • Tipo de documento
  • Artículo
  • Palabras clave
  • Ingeniería
  • Passion fruit juice
  • spray drying
  • microencapsulation
  • sorption isotherms
  • water activity
  • vitamin C
  • Los documentos depositados en el Repositorio Institucional de la Universidad Autónoma del Estado de México se encuentran a disposición en Acceso Abierto bajo la licencia Creative Commons: Atribución-NoComercial-SinDerivar 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0)

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