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dc.contributor.author PEREZ ALONSO, CESAR
dc.contributor.author CAMPOS MONTIEL, RAFAEL GERMAN
dc.contributor.author MORALES LUNA, ELIZABETH
dc.contributor.author REYES MUNGUIA, ABIGAIL
dc.contributor.author AGUIRRE ALVAREZ, GABRIEL
dc.contributor.author PIMENTEL GONZALEZ, DIANA JAQUELINE
dc.creator PEREZ ALONSO, CESAR; 122909
dc.creator CAMPOS MONTIEL, RAFAEL GERMAN; 61048
dc.creator MORALES LUNA, ELIZABETH; 373021
dc.creator REYES MUNGUIA, ABIGAIL; 46743
dc.creator AGUIRRE ALVAREZ, GABRIEL; 314947
dc.creator PIMENTEL GONZALEZ, DIANA JAQUELINE; 47631
dc.date.accessioned 2016-03-16T17:18:00Z
dc.date.available 2016-03-16T17:18:00Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier http://www.redalyc.org/articulo.oa?id=62043088002
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11799/39513
dc.description The aim of this research was to determine the stability of phenolic compounds from Opuntia oligacantha Forst (xoconostle) ¨ by microencapsulation with a blend of biopolymers (maltodextrin and gum arabic) and agave sap (aguamiel) as a thermoprotector. The particle size distribution, morphology, stability during storage at different temperatures and water activity of the microcapsules were determined. The results showed significant differences (P<0.05) among the microcapsules. Higher protection was found in the microcapsules containing aguamiel. The microcapsules had a spherical shape with an average diameter of 7.72 µm. It was observed that the microcapsules containing aguamiel had a minor change in colour independent of the drying temperature and preserved the phenolic compounds for more than 1467 days at a storage temperature of 25 °C. These results suggest the application of microencapsulation with phenolic compounds from xoconostle for food products. Keywords: biopolymers, xoconostle, stability, spray drying.
dc.format application/pdf
dc.language.iso eng es
dc.publisher Universidad Autónoma Metropolitana Unidad Iztapalapa
dc.relation http://www.redalyc.org/revista.oa?id=620
dc.rights Revista Mexicana de Ingeniería Química
dc.rights openAccess es
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0
dc.source Revista Mexicana de Ingeniería Química (México) Num.3 Vol.14
dc.subject Ingeniería es
dc.subject.classification INGENIERÍA Y TECNOLOGÍA
dc.title Stabilization of phenolic compounds from opuntia oligacantha först by microencapsulation with agave sap (aguamiel) es
dc.type Artículo es
dc.provenance Científica es
dc.road Dorada es
dc.ambito Internacional es
dc.audience students es
dc.audience researchers es
dc.type.conacyt article
dc.identificator 7


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  • Título
  • Stabilization of phenolic compounds from opuntia oligacantha först by microencapsulation with agave sap (aguamiel)
  • Autor
  • PEREZ ALONSO, CESAR
  • CAMPOS MONTIEL, RAFAEL GERMAN
  • MORALES LUNA, ELIZABETH
  • REYES MUNGUIA, ABIGAIL
  • AGUIRRE ALVAREZ, GABRIEL
  • PIMENTEL GONZALEZ, DIANA JAQUELINE
  • Fecha de publicación
  • 2015
  • Editor
  • Universidad Autónoma Metropolitana Unidad Iztapalapa
  • Tipo de documento
  • Artículo
  • Palabras clave
  • Ingeniería
  • Los documentos depositados en el Repositorio Institucional de la Universidad Autónoma del Estado de México se encuentran a disposición en Acceso Abierto bajo la licencia Creative Commons: Atribución-NoComercial-SinDerivar 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0)

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