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dc.contributor.author DIAZ RESENDIZ, FELIPE DE JESUS
dc.contributor.author FRANCO PAREDES, KARINA
dc.contributor.author HIDALGO RASMUSSEN, CARLOS ALEJANDRO
dc.contributor.author CAMACHO RUIZ, ESTEBAN JAIME
dc.contributor.author Escoto Ponce de León, María del Consuelo
dc.creator DIAZ RESENDIZ, FELIPE DE JESUS; 40029
dc.creator FRANCO PAREDES, KARINA; 40031
dc.creator HIDALGO RASMUSSEN, CARLOS ALEJANDRO; 251240
dc.creator CAMACHO RUIZ, ESTEBAN JAIME; 46996
dc.creator Escoto Ponce de León, María del Consuelo; 47010
dc.date.accessioned 2018-11-15T20:21:30Z
dc.date.available 2018-11-15T20:21:30Z
dc.date.issued 2018-09-30
dc.identifier.isbn 2007-1523
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11799/95198
dc.description.abstract The strategies to reduce overweight and obesity have not had the expected impact. It is necessary to develop greater knowledge regard food estimation and intake frequency. Therefore, the purpose of this study was to examine the psychometric properties of an instrument aimed at the evaluation of meals (EM) and its intake frequency (IFR) in children. A total of 1,090 9-year-old boys and girls from the South region of Jalisco (Mexico) answered the Scale of Estimation and Consumption of Foods in Children, which consists of two sections: EM and IFR. The exploratory factor analysis carried out with 545 participants derived three factors for each section, which were subsequently corroborated based on two confirmatory factor analyses, one per section, performed with the second half of the sample (n = 545). Both models registered some goodness of fit indexes. The final version of the scale, with 23 items, showed appropriate internal consistency in its both sections: EM (α = .86) and IFR (α = .84). The need to extend the analysis of the psychometric properties of the scale in children from other regions of the country is discussed. es
dc.language.iso spa es
dc.publisher Universidad Nacional Autónoma de México es
dc.relation.ispartofseries 10.22201/fesi.20071523e.2018.2.497;
dc.rights openAccess es
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0
dc.subject Feeding es
dc.subject Attitudes towards food es
dc.subject Eating habits es
dc.subject Reliability es
dc.subject Validity es
dc.subject.classification CIENCIAS SOCIALES
dc.title Escala de Estimación del Consumo de Alimentos y Bebidas para Niños (ECA-N): evaluación de sus propiedades psicométricas es
dc.title.alternative Scale of Estimation and Consumption of Foods in Children: Evaluation of their psychometric properties es
dc.type Artículo es
dc.provenance Científica es
dc.road Dorada es
dc.organismo Unidad Académica Profesional Nezahualcóyotl es
dc.ambito Internacional es
dc.cve.CenCos 31101 es
dc.cve.progEstudios 26 es
dc.audience students es
dc.audience researchers es
dc.type.conacyt article
dc.identificator 5


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  • Título
  • Escala de Estimación del Consumo de Alimentos y Bebidas para Niños (ECA-N): evaluación de sus propiedades psicométricas
  • Autor
  • DIAZ RESENDIZ, FELIPE DE JESUS
  • FRANCO PAREDES, KARINA
  • HIDALGO RASMUSSEN, CARLOS ALEJANDRO
  • CAMACHO RUIZ, ESTEBAN JAIME
  • Escoto Ponce de León, María del Consuelo
  • Fecha de publicación
  • 2018-09-30
  • Editor
  • Universidad Nacional Autónoma de México
  • Tipo de documento
  • Artículo
  • Palabras clave
  • Feeding
  • Attitudes towards food
  • Eating habits
  • Reliability
  • Validity
  • Los documentos depositados en el Repositorio Institucional de la Universidad Autónoma del Estado de México se encuentran a disposición en Acceso Abierto bajo la licencia Creative Commons: Atribución-NoComercial-SinDerivar 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0)

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