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dc.contributor.author BAEZA JIMENEZ, RAMIRO
dc.contributor.author LOPEZ MARTINEZ, LETICIA XOCHITL
dc.contributor.author Garcia, Hugo
dc.creator BAEZA JIMENEZ, RAMIRO; 209622
dc.creator LOPEZ MARTINEZ, LETICIA XOCHITL; 70869
dc.creator Garcia, Hugo;#0000-0001-5805-0201
dc.date.accessioned 2016-03-16T17:18:00Z
dc.date.available 2016-03-16T17:18:00Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier http://www.redalyc.org/articulo.oa?id=62031166003
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11799/39508
dc.description The acylglycerol structure exemplifies the major lipid building block and therefore is an interesting structure to modify. Such modification is driven by: (1) consumers who have become more concerned about the relationship between diet and wellness, and (2) new and novel functional compounds can be prepared when the original structure of a lipid is modified. This trend has led to the design of functional foods or nutraceuticals, namely, fortified, enriched, modified and enhanced foods. Advances in the biochemistry and engineering of enzymatic reactions and reactors have improved the knowledge and understanding of such reaction systems and thus, make available a generation of structured lipids. In the present work, we detail several eorts carried out to prepare novel compounds, as well as industrial applications and possible future enzymatic procedures to obtain new food products.
dc.format application/pdf
dc.language.iso eng es
dc.publisher Universidad Autónoma Metropolitana Unidad Iztapalapa
dc.relation http://www.redalyc.org/revista.oa?id=620
dc.rights Revista Mexicana de Ingeniería Química
dc.rights openAccess es
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0
dc.source Revista Mexicana de Ingeniería Química (México) Num.1 Vol.13
dc.subject Ingeniería es
dc.subject Enzymes es
dc.subject lipids es
dc.subject modification es
dc.subject.classification INGENIERÍA Y TECNOLOGÍA
dc.title Biocatalytic modification of food lipids: reactions and applications es
dc.type Artículo es
dc.provenance Científica es
dc.road Dorada es
dc.ambito Internacional es
dc.audience students es
dc.audience researchers es
dc.type.conacyt article
dc.identificator 7


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  • Título
  • Biocatalytic modification of food lipids: reactions and applications
  • Autor
  • BAEZA JIMENEZ, RAMIRO
  • LOPEZ MARTINEZ, LETICIA XOCHITL
  • Garcia, Hugo
  • Fecha de publicación
  • 2014
  • Editor
  • Universidad Autónoma Metropolitana Unidad Iztapalapa
  • Tipo de documento
  • Artículo
  • Palabras clave
  • Ingeniería
  • Enzymes
  • lipids
  • modification
  • Los documentos depositados en el Repositorio Institucional de la Universidad Autónoma del Estado de México se encuentran a disposición en Acceso Abierto bajo la licencia Creative Commons: Atribución-NoComercial-SinDerivar 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0)

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