Mostrar el registro sencillo del objeto digital

dc.contributor.author MORACHIS VALDEZ, ANA GABRIELA
dc.contributor.author GOMEZ OLIVAN, LEOBARDO MANUEL
dc.contributor.author GARCIA ARGUETA, IMELDA
dc.contributor.author HERNANDEZ NAVARRO, MARIA DOLORES
dc.contributor.author DIAZ BANDERA, DANIEL
dc.contributor.author DUBLAN GARCIA, OCTAVIO
dc.creator MORACHIS VALDEZ, ANA GABRIELA; 369317
dc.creator GOMEZ OLIVAN, LEOBARDO MANUEL; 201091
dc.creator GARCIA ARGUETA, IMELDA; 264135
dc.creator HERNANDEZ NAVARRO, MARIA DOLORES; 69517
dc.creator DIAZ BANDERA, DANIEL; 350655
dc.creator DUBLAN GARCIA, OCTAVIO; 36251
dc.date.accessioned 2017-11-13T19:01:06Z
dc.date.available 2017-11-13T19:01:06Z
dc.date.issued 2017-07-01
dc.identifier.issn 2356-7015
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11799/67641
dc.description.abstract The effect of an edible coating (EC) with 1.5% chitosan as an additive, on common carp (Cyprinus carpio) fillet, was determined evaluating the biochemical, physicochemical, textural, microbiological, and nutritional characteristics periodically during its hydroperoxides content (HPC) (0.8324 nM hydroperoxides/mg of protein versus 0.5540 nM/mg with regard to the EC sample), as well as protein carbonyl content (PCC) (0.5860 nM versus 0.4743 nM of reactive carbonyl groups/mg of protein of noncoated material), keeping properties for a longer period of time, and a lower protein solubility (7.8 mg of supernatant protein/mg of total microbialgrowth,thecountwas2.2×10 CFU/gofsampleinmesophilesversus4.7×10 intheECsample.Theresultsindicatethat the use of EC added with chitosan maintains the quality of the product regarding lipid and protein oxidation until fourth month of storage, maintaining moisture content without variation for at least 3 months, and inhibits microbial growth up to 2 logarithmic units, during five months of frozen storage. es
dc.language.iso eng es
dc.publisher Hindawi es
dc.relation.ispartofseries doi;10.1155/2017/2812483
dc.rights openAccess es
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0
dc.subject common carp es
dc.subject Chitosan es
dc.subject Cyprinus carpio es
dc.subject edible coating es
dc.subject.classification BIOLOGÍA Y QUÍMICA
dc.title Effect of Chitosan Edible Coating on the Biochemical 
and Physical Characteristics of Carp Fillet (Cyprinus carpio) Stored at −18ºC. es
dc.type Artículo es
dc.provenance Científica es
dc.road Dorada es
dc.organismo Química es
dc.ambito Internacional es
dc.cve.CenCos 20401 es
dc.cve.progEstudios 747 es
dc.modalidad Artículo especializado para publicar en revista indizada es
dc.audience students
dc.audience researchers
dc.type.conacyt article
dc.identificator 2


Ficheros en el objeto digital

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Visualización del Documento

  • Título
  • Effect of Chitosan Edible Coating on the Biochemical 
and Physical Characteristics of Carp Fillet (Cyprinus carpio) Stored at −18ºC.
  • Autor
  • MORACHIS VALDEZ, ANA GABRIELA
  • GOMEZ OLIVAN, LEOBARDO MANUEL
  • GARCIA ARGUETA, IMELDA
  • HERNANDEZ NAVARRO, MARIA DOLORES
  • DIAZ BANDERA, DANIEL
  • DUBLAN GARCIA, OCTAVIO
  • Fecha de publicación
  • 2017-07-01
  • Editor
  • Hindawi
  • Tipo de documento
  • Artículo
  • Palabras clave
  • common carp
  • Chitosan
  • Cyprinus carpio
  • edible coating
  • Los documentos depositados en el Repositorio Institucional de la Universidad Autónoma del Estado de México se encuentran a disposición en Acceso Abierto bajo la licencia Creative Commons: Atribución-NoComercial-SinDerivar 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0)

Mostrar el registro sencillo del objeto digital

openAccess Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe cómo openAccess

Buscar en RI


Buscar en RI

Usuario

Estadísticas